Monday, 24 December 2012

tips utk korang :)

 
 
 

halloo ! hehe maap yer menyepi sekejap huhu ...
harini aku nak share sikit tips utk korang , tips diet yg mudah & cepat .. huhuhu
mcam yg selalu korang dgr , utk diet mesti kene kurangkan makan kan ?
tp jgn smpai xmakan terus . ish2 .. okayy seperti yg korang xtawu aku neyy berat 52kg minggu lepas ,
walau pn nampak bdn aku kecik , tp berat aku semangat ok .. hehe
jujur aku ckp , aku mmg suke makan .. hehe
dan slpas seminggu berat aku skrg dah 49kg , means aku dh hilang 3kg .sungguh xpercaya kan ?
tp itulah kenyataan nye .. nak twu mcm mana ? mehh mehh aku ajor ..

1. berhenti makan sebelom kenyang ok ..
2. mula lah dr sekarang sblm lemak menjadi tepu :))
3. makan buah2 dan sayur2 byk ok ..
4. xpayah susah2 nak pegi xcercise jongging satu padang bagai ..
5. korang just kene byk kan jalan kaki (buang lemak2 kat bhagian bawah)
6. korang kene buat push up pectoral ataw plank .. ( tawu x mcm mana ? if xtaw just google jer ok)
7. korang kene push up pectoral tu selama 3 hingga 5 minit sehari . hari2 kene buat taw sampai dpt berat yg korang nak ok .

okayy tu jer , senang kan ? bkn susah pn . antara rajin dgn tak jer . hehe so kepada korang2 nak diet cube la cara ni yer ..
xpayah makan pil2 kurus tu , berhnti mkn sblm kenyang , xpe kalau mkn 3 4 kali pn asalkan dalam kadar yg sedikit ..
so semoga berjaya yaw ! bai bai ... if berhasil share la kat sini :))

No comments:

Post a Comment