Tuesday, 5 March 2013

resepi simple !

 hi ! hari ni rajin sikit nak hapdate belog aku nih .. tp rini lain sikit , rini aku nak share sesuatu yg korang bole try kat rumah ! hehe ... aku nak share cara nak buat smbal telor yg sgt2 simple , ehehehe 
jom tgk cara nak buat jom ...

BAHAN2 NYE & CARA BUAT :-



mula2 mesti kene ade cili kisar yer ,
kalo mls nk kisar pg beli kat kedai ajo cili giling ok .

tuang minyak sikit , letak cili kisar ikot korang la nk pedas byk mana kan .
eh , bawang2 xpyh dh sbb dlm cili ni dh di kisar sekali ok ..
tumis2 cili ni sekejap 


lepas tu kome tuang ler sos cili ikot kegemaran korang ke dlm
cili tadi , jgn buh byk2 nnt xsodap , buh dlm 2 sudu besau aje ok .

lepas dh letak sos cili korang buh la garam dan gula secukup rasa yer .

buh awal2 sedap bio sebati !


ok ! lepas agak2 cili td dh meletop2 gitu =.=
korang pecah kan la telur seberapa byk korang nak .
hancur2 kan taw bio sedap :)
hehe


bila siap jadi la sprti gmbor di atas !

mkn ngn nasik pon sodap . tp makan dgn ini lagi sedap woooo !

v
v
v
v
 
 
haaa mkn dgn spaghetti ! yummy2 sedap gila lah ..
xcaye ? cube la try ? msti licin hbes lah
ni lah resepi budjet dari eden . hehe selamat mencuba . bye2

No comments:

Post a Comment