Tuesday, 28 August 2012

samat ari raya



haluuuuuuuuu ! see ? cantik kn ? pinjam ler dari encik google :)
lama gak aku xhapdate blog neyy ...
bese la sebuk duk beraya kn kn kn .... hihihihihi 
ni pon semua org xpuas beraya lg , tp ape kn daya keje n blaja balik kn ? huhuhu ~
redha jela , ni nak merdeka plak cuti lagi .. huhuhuhu
raya aku bese2 jer sbb akak aku bersalin ..
huhuhu .. aku xleh nak taip entry pnjg2 yer sbb nye tgah dmm panas neyy ...
huhuhu .. sajer jee apdate bg xbersawang ... huhuhuhuhu ..
ok ,la bye2

Thursday, 16 August 2012

cuaca sedih ...


hehe .. pelik jea bunyik entry aku kali neyy .. bese la entry org bujang mcm ni la kn ..
wakaka update je lah segala yg ada kat keliling kita neyy kn selagi bole update ..
tp kene engat jgn update bnde yg xbetol yer .. ce wahh .. haha
sejak dua menjak ni aku mmg sesangat la pemalas nak upload gambor  utk setiap entry ,
sbb nye tenet ni haa xmengizinkan pon aku nak upload .
sgt2 limited edition ! wakakaka ..
hari ni keje aku berjalan jelah kan .. hahaha .. dari pagi2 buta 
sampai la petang , ape boleh buat org bz la katakan ..
ade je bnde yg nak dibuatnye .. xleyy duk diam langsung .. hehe
rini aku tgk kebanyakkan dak2 sekolah asrama & dak2 kolej sume berpusu2 
nak balik raya oi .. haha untunglah kn balik raya :D
aku neyy ape la nasib agaknye .. huhu .. 
esok jela balik , xsemangat kot nak alek un . hurmm ..
tp syok tgk org duk sebok2 sediakn persiapan nak raya .. huhu
errrrrr aku ase dah jauh melimpang nih dari tajuk kat atas uh ..
adeh ! sbnrnye aku nak ckp yg cuaca sedih skg neyy sbb nak hujan ,
nampak gayanya mcm nak hujan lebat neyy .. 
alhamdulillah la hujan sejuk sikit bumi neyy .. hehehe
boyfie aku pon balik esok , katanya raya kat manjung je .. wahh 
ada syiok maa .. hehek ... k,la sblm aku merepek lagi pnjg
bek aku berhenti dulu setakat ni .. kang pening org yg baca ni kang ..
salam :)

Tuesday, 14 August 2012

kisah kami :)


entry kali ni xde gambar . sbb line lmbat sgt ..
aku nak bercerita tentang seorang lelaki yg sgt tabah !
lelaki yg kuat utk harungi liku2 hidup bersama aku ,
lelaki yg sgt sabr sewaktu aku marah pada die .
andai die tiada dalam hidup aku mgkin xselengkap kini :')
die tiada gantinya ! die hanya satu utk aku ..
dan aku akan hargai die selagi aku masih bernyawa ...
saat aku susah die selalu ade di sisi aku utk bagi bantuan ,
saat aku bersedih , die ade utk jadi penawar segala kesedihan aku ,
saat aku bahagia dia lah orang yg paling bahagia !
saat aku jatuh , die ade utk bagi aku dorongan utk terus berjuang ...
bg aku die lelaki yg paling baik !
sayang ! percayalah yg aku akan cinta kan kmu sampai mati :')
aku xkan sesekali kecewa kn kmu dh ..
aku janji xkan sakiti kamu dah ...
sayang kamu sgt2 ..... much love !

bye2

org yg di maksudkn tu ialah : muhd zaki :)
love u dear 

alhamdulillah :)



ehem2 ... see ? tjuk tu menarik x ? hehehehe .. kene lah baca dlu ape isi nye ..
alhamdulillah pejam celik , pejam celik dah nak raya dah kn ?
sekejap je ase masa tu berlalu ... 
semoga kita berpeluang lagi utk jumpe ramadhan pada tahun hadapan :)
ce wahh .. hehehe
kenyang ase perot yg lapar td neyy ... dpt mkn nasi lemak kukus ,
dengan air soya cincau , mmg fresh lah hehehe ...
bila perot neyy kenyang mula lah mata ni alahai kuyu jerk ...
huhuhuhu ... aku nak story sikit neyy ..
die budak kolej islam .................................. tp 
xpakai tudung ! then nak mengata kita lak !
bila aku lalu sbelah die kan , die akan ckp mcm ni " eh syikin dah insaf ke ? " 
kuang ajar kn ayat die ?
ikot hati nk lempang je die tuh .
die yg kua xpkai tdung ckp kite lak insaf !
lepas tu , dah tawu die tuh kolej islam then xpkai tdung ,
xpyh la kot friend dgn dak kolej islam kat fb ?
xpatot kot .... ko masuk kolej sbb ape ?
sbb terpaksa ekh ? sbb tu still kua xpkai tdung ...
rambut pendek ala-ala botak mcm lelaki pon ko nak tayang gak ke ?
dh mcm terdesak je ? kesian ...
jgn tulis je kat fb mcm ni " xsabarnye nak bulan puase nak pegi terawih "
upss2 ! ko puase pon blom tentu bole , dgn alasan gastrik terok ~
ceih ! pi gi dah ... org len pon sakit terok elok jea meyy ..
xpya menunjuk bebuka pose dgn anak yatim if tade bukti okeh ?
aku bkn ape , bkn nak buruk kn die bulan pose ni ..
tp die dah buruk kn giler2 sal aku kt membe2 die then membe2 die pandang 
aku slek jer ! tumbok kang .
selama die kutuk2 aku , ak diam je weyh ~
xde lak aku g tampo die .. yg si keremping ni  pon kaki bawak mulut ! nk je ku cabai2 mulut die .
eh jgn syok sgt mengutuk aku ... nnt allah turunkn bala pada ko bru tawu ..
ish2 ... kesian manusia cm ni ,
 NI AKU JUDGE KO SBB AKU TAWU LUAR DLM KO DAH CMNE !
SIAN ORG YG KAWAN NGN KO XTWU APE NASIB DEME ,
DPT KAWAN DGN ORG YG PEMBOHONG !
ok bye

entry 3



hmmm .. harini mmg ditakdirkn aku xsehat :(
sedih nye la hai ... mata berair jer , hidung neyy xhbes2 duk bersin tah berapa
ratus kali entah .. bdn lesu jerk .
sume jadi xkene , bila tidur ase panas satu bdn ..
hmmmm ... dugaan lagi utk bulan pose ni ..
ya allah tabahkn la hati aku dan kuatkn la tubuh bdn aku ni ...
time2 cmni teringin lak nak mkn kuih raya :'(
nak kuih raya yg mcm kat atas ni ... ade sape2 nak tlg buat x ?
huhu ... xcelly aku ade la order kuih raya kat akak senior neyy .
order sblm puase , die yg terhegeh2 dtg mah ni pomot .
pdahal kuih byk yg xsememeh jerk ..
tp yg mslhnye skg ni ! sampai skg aku still xdpt2 kuih raya aku lagi ! 
ciss ~! menipu ke ?
agak2 r xkn sehari sblm raya bru nak bg ?
aku ni nak balik raya dah ngok !
so mane yg d janjikn smggu sblm raya ?
tumbok kang , lau cm gini bek aku beli at super market uh lagi murah lagi sedap !
taun depan nekad xmau order kat senior mengong tu dah .
: pelanggan pun larik :

...................................................................

tp aku ade berita yg lagi sedih rini , 
td boyfie aku send msg mintak tlg aku carikn maklumat sal tsunami kt google
tp dsbbkn tenet aku mcm cibai ,
aku pon mintak maaf kt die yg aku xdpt nak search .
tenet menggila dah ...
ni un aku nak taip entry pon ngh menggila ..
geram tol tenet murah ni ! 
rasa nak patah2 kan je leher india broadband tuh ! (kejam )
ok lah smpai sini jela . 
p/s : ber abg angkat tu pun haram mcm berkapel !
jgn ingat diri uh bgus sgt yea :D
bye2

Monday, 13 August 2012

inilah hasilnye ...


okay .. now ini lah hasil nye selepas aku edit siket2 blog neyy bia kemas & cute .
tp cute ke pon ? hahahahha .. yg penting pink ok ! hahhahaha
asalkan aku ade blog utk d share kan ape yg aku ase nak share ...
makin lama aku berblog semakin aku tawu cm ne nak update segala bagai sal blog semua neyy .
hehehe kalau x sblm ni aku xberapa nak teror sgt lah bab2 blog ni ...
hehehe .. tp berkat usaha aku , tadaaaaaaa jadi lah ini sekadar yg mampu ..

....................................................

 harini jgak aku rasa sgt2 xsehat :(
paru2 aku sakit , batok mula nak dtg balik .. arghhh ...
xlarat dah nak batok smpai sakit paru2 neyy ..
dengan otak yg xhabes2 pkir nak buat kputusan ape utk raya neyy ..
aduhai ... redha jela ekin oit ..
tuhan tgah menguji neyy ...
xpela ... aku mmg sgt2 redha dgn penyakit yg allah bg pada aku :')
setiap yg berlaku pasti ade hikmah disebaliknye kan ..
ok , la aku xnak bebel byk2 rini ... xlarat .. 
boyfie aku pun penat coz drive lama rini .. sian die ...
suh tido xnk , katanya nak teman kan aku , tkt aku coll emergency kt die,
die xsedar .. ape la boyfie aku neyy .. hehee
bye2 


geram giler !


haaa .. korang nak twu kenapa dan mengapa aku buat blog baru ?
korang bace la sampai khatam :)
xcelly aku buat blog baru sbb blog lama aku kene virus malware .. -.-
sakit hati giler kot ! dah cube padam still ade jgak . nk berbulu gak aku ..
aleh2 aku amek keputusan yg agak sukar ni untk padam blog lama,
dan buat blog baru .. sadis kn ?
xpela dah tader rezeki kn .. ape leyy buad ... huhuhu ..
ok ,la aku nk p smbung edit blog ni ...
bye2