Monday, 31 December 2012

1/1/2013 :)

 
 
hallo semua ! happy new year :)
wah2 smlm meriah sungguh sambutan new year yer .
hari ni aku mula nak dmm , rahmat bak kata dak kat fb , hehehe
hari ni bertambah dah umur aku ke 21 tahun , huaaaaaaa sadisnyer ..
ptg karang plak boyfie aku dh nak balik ke k.k dah utk smbung balik kolej die . hehe
thun ni aku ade azam aku yg perlu aku tunaikan hehe .. tp buat sementara waktu ni ianya adalah
rahsia yer :)) hehehe tggu yer ... ok la aku harap korang lagi semangat di tahun baru ni ok bai bai

Thursday, 27 December 2012

salam jumaat :)

 
 
hai semua , salam jumaat :))
mula kan hari ni dengan senyuman yg indah ok . walau ape pun masalah yg kita hadapi ,
kita senyum jer ok ? hehee .. senyuman tu kan sedekah ?  ^_^
maap yer xhapdate belog nih smlm , sbb nye xde idea langsung nak hapdate smlm ,
kosong jer otak nih ,, hehehehe ... jenuh pikir nak buat tjuk ape , nak tulis ape .. 
kang aku merepek kang xde sape lak nak singgah ke belog yg bosan kan ? hehe
so aku tggu la idea rini kot2 ade idea yg bernas ke kan .. huhu ...
hari ni elok jer cuaca , hehe xhujan . alhamdulillah :))
tp aku rasa agak bosan la hari ni xtaw nak buat aktiviti ape la , cer korang bg idea ?
hehe ... citer kt tv pon boring jerrr , xmenarik langsung asyik cinta cinta cinta . huh
perot plak lapar je nih , sape2 ade nak teman den makan x ? jom2 , gugurl only keh ! hahaha
boboy xnak !! welk ! kang kene penampo ngn super duper boyfie aku kang ekekeke
gurau je .. hehehe ampunn pak ampunn hehe ....
tibe2 tekak ni ase nak makan eskem plak panas2 nih , hehehe .. xpe aku setia menunggu my boyfie 
balik dr k.k .. hehehe . bila duk berjauhan ni mula la rasa rindu rinduan.. hahaha 
ok sblom korang geli tekak , bek aku larikkkkk dulu bai bai :))

Tuesday, 25 December 2012

smlm punye citer hihi

 


okay2 walaupn entry ni sptotnye aku hapdate smlm , tp d sbbkn kesibukkan aku smlm
membuatkn aku sgt pemalas nak bkk laptop walaupn seminit -.-''
smlm dgn semangat waja nye my super dupper boyfie suh potong rmbut . huaaaaaaaa
ingat die nk suh potong kontot terus , rupenye suh nipiskn sikit ... hehe
nice ouhh hihihi ... baru xsakit kepala aku nih .. lega ase nye .lau x memanjang je pening ..
tp wktu org tuh tgh potong rmbut aku , die tanye aku '' eh you asal dr mne yer ?''
''eh you ade mix ke ? " you sgt puteh ouh '' . rambut you warna asli yer ?''
haiyoo ini amoi byk tnye sungguh smpai xterjawab den .. hehehe
setiap kali pg mana2 msti soklan yg sama hadui .. len kali nak bawak pita rakaman la
senang just tekan play jer dh leh jwb soklan depa , sbb sama jer .. hahaha
mcm2 la org zaman skrg nih , peramah benor .. hehek
eh , entry ni bkn entry riak ok , tp entry cter sal ape yg aku alami ok .
sape nak agak mata juling2 menyampah tu sila berambus ok ! hahahaha amaran keras gitu !
sbb ade stalker yg gila duk baca belog aku ni sbnrnye ~! haha
pastu mengumpat mcm2 . buad semak je . huh ! ok bai ~!

Monday, 24 December 2012

tips utk korang :)

 
 
 

halloo ! hehe maap yer menyepi sekejap huhu ...
harini aku nak share sikit tips utk korang , tips diet yg mudah & cepat .. huhuhu
mcam yg selalu korang dgr , utk diet mesti kene kurangkan makan kan ?
tp jgn smpai xmakan terus . ish2 .. okayy seperti yg korang xtawu aku neyy berat 52kg minggu lepas ,
walau pn nampak bdn aku kecik , tp berat aku semangat ok .. hehe
jujur aku ckp , aku mmg suke makan .. hehe
dan slpas seminggu berat aku skrg dah 49kg , means aku dh hilang 3kg .sungguh xpercaya kan ?
tp itulah kenyataan nye .. nak twu mcm mana ? mehh mehh aku ajor ..

1. berhenti makan sebelom kenyang ok ..
2. mula lah dr sekarang sblm lemak menjadi tepu :))
3. makan buah2 dan sayur2 byk ok ..
4. xpayah susah2 nak pegi xcercise jongging satu padang bagai ..
5. korang just kene byk kan jalan kaki (buang lemak2 kat bhagian bawah)
6. korang kene buat push up pectoral ataw plank .. ( tawu x mcm mana ? if xtaw just google jer ok)
7. korang kene push up pectoral tu selama 3 hingga 5 minit sehari . hari2 kene buat taw sampai dpt berat yg korang nak ok .

okayy tu jer , senang kan ? bkn susah pn . antara rajin dgn tak jer . hehe so kepada korang2 nak diet cube la cara ni yer ..
xpayah makan pil2 kurus tu , berhnti mkn sblm kenyang , xpe kalau mkn 3 4 kali pn asalkan dalam kadar yg sedikit ..
so semoga berjaya yaw ! bai bai ... if berhasil share la kat sini :))

Thursday, 20 December 2012

saya suka kucing !




alahai , tergoda nye bila tgk muka kucing mcm ni .. alololol tomei nye ...
geram gler ase nak picit2 mata yer yg bolats tuh ...
mengidam nak kucing nih , ade sape2 nak bg free x ? hehe kalau nak jual pn tlg jual rm20 jer ok . hehe
nak anak kucing yg comel mcm atas ni je ae , mak or bpk kuceng den xnak ! haha
hari tu ade pegi tgk kat kedai haiwan ,ade 2 ekor anak kucing comel sgt2 manja plk tu 
tp masalahnye ade ke patot die jual sekor rm50  ? xpatot kan ? bg penggila kucing mcm aku nih xkira nampak kucing kat mna2 pn msti usik2 gomol2 kan ? hehe aku nih ske anak kucing lebih , sbb nye aktif lompat2 . hehehe leh gomol2 lebey . kalau tgh tension pun boleh cool jer tgk kucing kan . sape setuju ? angkat ketiak ok ~ haha
bila tgk gambar2 kucing dekat google huaaaaaaaaaaaaaaaa sakit jiwa ouh ! sebab byk gmbr kucing cute miut ! lagi menggila aku nih di buatnye taw ..
ikot hati nak jer kutip anak2 kucing jalanan tp dorg lak tkt dgn den . huaaaaa sedey lagi aku kejar lagi laju dia nyorok .. xpe2 dpt men aci kejar ngn anak kucing pn oke la kan .. heheheh .
my boyfie xske kucing terus mcm bole trima kenyataan yg gf die nih ske kucing hehe maap yer !
hahaha jom buat kempen selamat kan kucing jalanan jom ! hehehe ok la bai bai see u :))
 

Wednesday, 19 December 2012

xde motif

 

 
 
hohohoh ~ blom krismas ler . hahaha . haaa korang ape kabar ? sehat x ? kalau sehat alhamdulillah la
kan . kalau xsehat bawak2 la pegi hospital ok .. tgk mcm aku neyy demam jer keje nye , yela cuaca skrg ni
bkn menentu sgt , kalau panas tu smpai bibir yg basah pn bole kering taww . kalau hujan tu sejuk smpai ke tulang ( mcm salji turun plak ) mgkin salji dah cair tu yg air hujan jadik sejuk hehehehe (merepek jer)
pejam celik pejam celik sekejap jer masa tuh berlalu kan ? semakin lama semakin nak ke tua , kalau umur dah 20 an tp pgai tergedik mcm belasan buruk rupenye . hahahaha . 
walau pn aku tgh dalam keadaan yg sgt xselesa , yelah selsema kan , beringus je . huuuuu xlalu woo.
berpeluh2  aku duk rumah sb cuaca pnas sgt nih .... aku pns2 ni , mula hati pon panas ...
xpe jap ag minum air sejuk kasi sejuk sikit ^_^
aku sbnrnye xtaw nak citer ape sbb tu aku byk merapu jer .. heheh ampunnn buk pak ! hahaha
sori la buang masa korang nak baca entry xde motif ni hahaha .
just nak bg kata2 sikit je sblom publish nih ..
 
:: jangan kerana mulut anda , bdan yg binasa kelak ::
 

wordless wednesday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ok , sorry semua ... (ececeh , mcm ade jer yg nak baca belog aku neyy kan ?)
haha .. sorry aku terpaksa xhapdate entry baru sbb nye broadband aku buad hal plak 2 , 3 hari nih 
hurmm ... sgt bosan la kan bila xde internet kan ? yela skrg ni manusia dah xbole dah nak hidup
tanpa internet kan kan ? haaa baik ngaku cepat ! haha
aku taw belog aku neyy xpemes pon , dan xde sape pon yg nak baca kan , xpe aku ok jer ,
ni tmpt aku share ape yg aku nak share jer ade org ksah atau x , aku xkisah pn . hehe
tp ade beberapa org jer xlayak dan harem utk baca ape yg aku tulis sini ! ni siyes ok ! sbb ? 
sbb busybody ! hahahaha
dan sorry again sbb aku xfollow korang2 pnye belog selama ni , sbb nye bila aku nak follow jer 
mesti line cam harem !  sian aku kan ? so harini aku mmg tersangat lah nak blogwalking ke blog2 
korang yg comel2 tuh .. so korang tinggalkan la link belog korang kat mana2 aje ok ?  tu saje utk saat ni ... haha .... 3 jam lagi aku update okeyy ! bhai ~
 

Tuesday, 11 December 2012

paris oh paris !

 

hallo malaysia ! hehe . okey hari ni aku nk citer tempat2 yg aku teringin sgt nak pegi .. haha 
salah satu nye ialah paris ! wuhuuuuu PARIS ! i love it  muaxxxx ^_^
sbb paris sebuah negara yg sgt la romantik aww aww .. huhuhu 
tp jgn bermimpi la aku if nak pegi honeymoon kat sana kan . wakakaka .. jaoh naw tuw yob oi .. kih kih kih.
eh ! cop ! istanbul pon best gak kan . hahahaha tp xpndai ckp bahasa istanbul lah -.-''
ade sape2 nak tlg ajar bahasa istanbul x ? hahahaha seposen 2 minit ok ? kejam siot !
nak gak berposing ngn menara kat paris tuh ! ( menara ke ? -.-'')
mesti syok kan kalau pegi sana time2 nak krismas ni kan ? huaaaaa teringin den taw .. hehehe
sape2 yg nak bg tiket air asia free ke paris tuh , sila sila lah yer bg 4 tiket ! haha 
g ramai2 bru syok kan kan ! 
hokey ! ubah topik sikit , skg nih kan aku tgah nak berdiet , hahaha kelaka kan !
sila gelak guling2 ok . yela asal jmpe kwn lama mesti kata aku dh gemuk ! omg ~! apekah ????
bila aku timbang ouch ! penimbang tu rosak ataw ??????? huaaaaaa sian aku kan ? ( sila lah kesian kan )
okey pasni aku akan make sure kan stabil ok .. hahahahah ..
ok la smpai sini je len kali aku merepek lagi bye2 ..
 

Monday, 10 December 2012

be yourself :)

 
hellooo ! im back :) heee .. okay ! my first day without my sweety heart ! huaaaaa 
tak SUKA sgt sgt :(
opssss ! xpe2 utk masa depan , be cool orite :P
hari ni aku nak ckp pasal diri sendiri ( diri seseorang manusia tuh) haaaaaaa.
kadang kadang manusia ni cuba nak jadi diri org lain , sbb punce nye ialah tgk org tu happening sgt dan
dapat perhatian lebih dari diri die ,kesian taw org yg mcm ni . mcm xde pendirian jer taw .
example : die seorang yg bkn gila2 , then tibe2 die cuba jadik gila2 ? buruk kan ?hahaha
buad la mcm mne pn , tp xbleh jadi setulin yg asli hehehehe .
pada yg xfhm , g bukak kamus dewan kalo ade mksud -.-''
 
 

Sunday, 9 December 2012

engkau lah yg terbaik ^_^

 
 
lama sungguh aku bkk laptop , xde masa langsung .
skrg ni baru aku xbz dah . 
xbz pon sbb boyfie aku  dah jaoh T_T
sedey gler weyhh ... xpe2 , jaoh2 makin rindu , 
hehe rindu ase nye nk rindu rinduan .. kih kih 
rini die dah start kelas dah . aku lak rehat utk seketika setelah penat lelah berkerja 
berbulan2 .. alhamdulillah rezeki xpnh kurang :)
dpt la sama2 kumpul duit utk masa depan , hehehehe
rindu kawan2 tmpt kerja . huhuhu xpe2 nnt aku melawat korg keh :)
skrg ni jadik suri rumah le kejap hehehe ..
ok lah .. nnt aku ade idea aku hapdate lagi okeh .
ape2 pon my boyfie adlh yg terbaik :))
bye !

Thursday, 25 October 2012

syahdu di pagi aidiladha :')



ewaah ... ayat ........  mcm ape je kn ? wakakaka ape ade hal blog aku ske hati aku la :P
nak taw knp syahdu ? sbb nye pagi ni hojan , dan tambah lagi syahdu bilaaaaaaaaaaaa 
broadband celcom aku menggila sejak beberapa minggu lalu ! ouch ! bencik betol lah :(
nak edit belog pon xmmpu nak loading der , berasap aku dibuad nye .. huaaaaaaaaaaaaaa
dah la aku tgah domam2 nih ingat semangat nak hapdate belog tu mencurah2 la sikit ,
tp malangnyeeeeeeeee line cam ape jerk ! geram aku taw .... xkan belog aku ni berat sgt smpai xleh nk loading ..! hish ! penuh dgn dugaan jer rini ... yg penting aku sgt la lapar giler :((
ok bai ~









sesi melelong & contest :))


haluuu haluuu haluuuu ~ hadoi lama nau kan aku menyepi sampai nek bersawang blog pebret aku nih :((
bese la org membusy kan ? kekekeke :D
korg amacam ? sehat walepat liat x ? hehe , ehem2 esok nak raya haji kan ? ape persiapan korg ?
korg korban ape ? pada yg balik ke kmpg tu berhati2 di jalan raya :)
ok cukup cukup sudah cukup aku merepek saja .. hahahaha ewahh nyanyi lak aku -.-"
nak hojan lobat dah kat lua nun .. heeeeee ..
ok back to main tpic ! haaaaa sesi melelong ? huh ? apekah ? lelong ape ? ape tu lelong ? haaaaa
mesti byk kn persoalan lam minda korg kan kan kan ? hehehehe sbar2 ni aku cube utk gtaw nihh ..
ehem2 , sory la sore xdo dmm la katakan (ni korban gak nih :P )
aku nak lelong something nih ... nak tgk ? jom ......................

vvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvv
vvvvvvv
vvvv
vv
v
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

. ok2 cukup ! hahahaha 



haaaaaaa baju nih laaa .. hehehe 


entry sblom ni kan aku ade promot nak jual baju nih kan .. oleh itu , aku nak lelong .. boleh ? hehehe
(msti r bleh ! ) huhuhu sblom ni harga sebenar rm25 aww .. mahal kan ? xpe2 , aku faham .. sgt2 faham ~
so dgn suka hati nye aku letak baju ni rm15 shj :)) xtermasuk postage 
ikot la baper jauh korang duduk .. tp gerenti smpai la ~
tgk2 ? bpe discount tu ? haaaaa jimat kan ? 100% cotton yaw :)
saiz M aje yg hadoo .. ok kalau korang nak dptkan baju ni dgn harga rm 10 shj korang kene jawab soalan aku dulu :D heeeee kejam kn ? alaaaaaaaaa korang kan pndai ? hehehehe


soalan2 nye ialah :-

1.berapakah umur aku ?
2.apekah warna kegemaran aku ?
3.cube cari maksud nama aku (norasyikin)
4.aku stay kat mana ? hehehe


seram x soklan aku ? ade cam soklan final exam korang x ? (merapu) 
jom tgk syarat2 nye plak :)

syarat2 nye :-

1. wajib baca dgn teliti hokey :))
2. wajib jawab dgn bismillah (bg umat islam shj)
3. kene la follow blog i ... aww aww gedik ^_~
4. kene tag pada sorang kawan korang .. hehehe
5.warganegara malaysia yaw ! indon , bangla , dan seangkatanye xmo ! tampo kang :P




ok ! tu jer yg aku nak ckp hehehe .. jom la join ! postage FREE .. 
bagi sesape yg xbape nak faham gtaw ekh ,just komen je :)




Thursday, 11 October 2012

mana hilang nyer aku ?



seperti tjuk di atas , msti korang pelik kn awat laa tbe2 aku menghilang kn ?
( eleyh mcm la ade sape kesah -.-" ) hihihi
aku balik kg ... bila aku blik kg , haaa mula la kes mlz bkk laptop bgai .
sbb ade tv leh lyn astro jer .. hahaha buruk pnyer pgai kn ..?
smpai si bam bam nih tnye asal aku mlz nk bkk lptop ? yela kt k.k tuh xde tv ,
kt kg ade tv , tu la beza nyer .. dan tu lah pnce mlz yaaa amat tuh ..
skg nih mood nk hapdate xberapa nk adoo sgt pon ..
ni hapdate entry terpendek bole ? hehe
yg penting aku nk bg taw yg aku xdak gigi besi hat belah bawah dh ..
yiiipiiiiii :)) 
tinggai kt atas je lom masanye lgi .. wakaka .
pada yg sudi baca entry , yg sudi follow blog aku dan yg sudi blogwalking kt sini masyeh weh !
ok tgn aku xlju nk menaip rini , soo xde idea nk hapdate ..
len kali aku hapdate pnjg2 keh ? jgn marah aaaaa .. hihi
bai bai dan samat mlm :)

jom laa baca entry sebelum ni .. bg yg berminat baju kt blog aku nih boleh la pm aku yer ...


Wednesday, 10 October 2012

baju murah-murah :)

hai ! rini aku xmau berceloteh pnjg2 .. 
heee .. so aku update blog nih pon sebab aku nak berniaga sikit kat kome2 nih ..
hehehe yela asyik berjalan sana sini , skg time nak bkk gerai kat blog ler plak yer dak ? hehe
moh ler tgk baju2 kat bawah nih mana taw kot2 berkenan mari ler tempah ..
stok senantiasa ade jerk , jgn riso .. hehehe ..


RM 28 / SIZE M  / GREEN



RM 29 / BLACK / SIZE M

(mahal cikit sbb baju nih warne hitam2 nak kelabu & corak die lain)




RM 25 / SIZE M / RED

(dak2 fixie ok la pkai ni baru style)





RM 32 / SIZE M / RED

(baju ni mahal sikit sbb corak die cm gitu)


RM 30 / SIZE M / RED

(tinggal 1 nih jer baju ni , kaler full gitu)



RM 28 / SIZE M / BLACK



RM 25 / SIZE M / BLACK


RM 29 / BLACK / SIZE M


RM 30 / KELABU / SIZE M


okay ! tu jer design yg aku sempat masuk kn skg ...
so pada yg nak beli baju nih ,  .
boleh jugak komen di shout box :)
harga boleh tawar menawar ^_^
jom ler pd sape2 yg nk beli untk diri sndri , ataw tuk boyprend kaa , abg kaa .. moh order :)

Friday, 5 October 2012

kenapa la agaknye ?


apa tue ?

haaaaaa ... ni nak citer sikit xbanyak pon sal mata aku nih ... huaaaaaaaa derita i taw -.-"
bawah mata aku kt anak panah yang aku tunjuk tu bengkak sebenarnye .. sakit giler la ..
pejam mata sakit , tenyeh mata lagi la rasa nak terbelah mata aku nih .. huh !
siksa dowh ... tp jgn salah sgka yer ini bkan sama sekali ketumbit ! huh !
ini bekas binatang gigit ~ jahat betol binatang tuh ..
tang len xnk gigit tang mata gak ko nak cedera kan aku kan ! hish !
sgt2 xselesa bila mata jadi macam ni taw .. ase cm ade something yang menghalang 
penglihatan aku jerk ! dah la gatai ya amat , tuhan jer la yg tahu mcm mana gatal nye mata aku nih .
see ? comel kan mata aku ! bulu mata lentik2 gitu ... hahahahahah
perasan pat belas kali xsalah kn ? hahaha siap ade taik lalat di tepi mata gitu .. aww aww sweet ..
wekkk ~! pasan ! nak muntah aku ...
dah la tu jer pon aku nak hapdate saje xnk bg bersawang ... hehehee 
bese la penjaga kebersihan la katakan ... huuuuuuuuuuu
ok2 selamat malam semua :) sweet dream !


to my bam bam : menyampah i taw :P



Wednesday, 3 October 2012

dia yang aku cinta ^_^

ok2 .. dengan lafaz bismillahirahmannirahim :)
hari ni cuaca mendung jer , sayu jap rase hati nih bila tgk cuaca kat lua tuh ...

ok stop ! aku bkn nak citer pasal cuaca atau ape pon.
tp aku nk citer pasal die si bam bam pujaan ...
td pagi2 lagi die dah kejut aku bgun , dalam pkul 7 lbh cmtu la .
(pmpuan uzur xpee bgun lambat cikit >_<)
bgun awal cikit tu pn tujuan nak pegi buad medical check up kat hspital la kn .
dh siap2 semua , terus shoot g hspital , yela nak kejar masa la katakan .. hehe
kononnye nak pg awal2 kot2 xramai org , sekalinye smpai je tgk2 full parking ,
leh agak dah mesti ramai , tp ckp kt encik bam bam kot2 xramai kot .
cube nak sedapkn hati neyy .. heeee . dpt lak parking bapak jauh giler .
jenuh nak jalan nih .. huhuhu .. redha jer la jalan kaki ..
tgk2 sekalinye ramai giler yg tgh tggu giliran .. uish ! pkul bape deme tggu dpn hspital la gamaknye -.-"
masa smpai hospital tu baru pukul 7.45 pagi .. tp ramai nye mcm dh pkul 11pagi -.-"
so kami pon amek keputusan xnk tggu lama2 , sbb bam bam ni ade kelas pkul 11 pagi kang .
tkot lama sgt smpai xsempat lak kang , so belah jela dr hspital tue ..
tp xbalik terus pon , kiteorg g mkn jap kat mamak , pekena roti telur pepagi .. hehe
lpas mkn je tbe2 terpkir nak ajak si bam bam ni pg libary nak study sma2 ,
yelah final exam kan dah nak dekat .. die pon ok jer lah ..
smpai jer libary terus bkk buku stdy2 .. hehehe . xde org pon kt libary nih .
mybe libary nih xbest kot .. hahhaha (seriusly xbest pon libary ni sbb xbyk lak buku rujukan)
tp tu jer la kan port utk aku and bam bam stdy sama2 .. hehehe
dekat sejam lbh gak stdy aku pon dh xlarat dh nk stdy , gerak la nak balik ... baru keluar je dr libary 
tibe2 bam bam ckp suh aku blja betol2 dgn kata2 yg sgt syahdu ... huaaaaaaaaaaaaaaaaaa
die ckp dgn sepenuh hati die kat aku .. aku pon iyer kan aje la ..
smpai jer rumah aku duk2 jap tbe2 dpt msg dr bam bam .
dia ckp die xkisah kuarkan duit demi masa depan kami .. die sggup bg aku blaja jauh2 demi masa depan .
tp syg nyeee aku nih haa yg xsggup . huaaaaaaaaaaaaaaaaaa b maap b :'(
aku xsggup nak blja jauh2 dr bam bam . aku xbleh kalau xnmpk muka bam bam sehari dpn mata ..
kalau x kompem risau je , nak taw gak die sehat ke , die ok ke ape ke ..
hurmmmm ... xpe b , nnt cyg dh sedia cyg pegi blaja aek ?
kalau dpt yg dekat2 kn bgus ? betol x ? leh gak b jenguk cyg yg kerinduaan nnt .. hehehe
uish ! jiwang plak dah aku neyy .. ekekekekke
xpela aku harap aku dpt la fikir semasak-masak nye utk buad keputusan yg tepat :)
ini pon demi masa depan kami berdua .. hehehe
xcelly aku bahgia giler ngn die . sbb die baik dan comel ! syg i lurve u more dear :))
ok ok aku taw korang dah nek meluat baca kan (sape suh baca) hehehe
sblom korang muntah , bek aku tadah baldi siap2 ... (merepek lagi)
ok bai2 :)
doakan kami berjaya ok !

ape sudah jadi ?


jgn tiru aksi ini -.-"


bismillahirahmanirahim ...........  ehem2 ... ape sudah jadi !
hakikatnya ini lah yg terjadi smlm ..
dn tlh pon aku kemas dgn cantek :)
tgk ? betapa teruk nye bilik aku -.-" see iron di mana ?
lptop di situ sbb line paling lju kt port tue ! serius ok -.-
selimut ijo tue mls nk lipat ! hahaha ...
u see my teddy ? di tepi dinding -.-"
kesian teddy aku ... maap yer ... huhuhuhu 
segala mgkuk2 semua aku cmpk dlm bilik .... rajen sgt .! hahaha
tp segalanye tlh berubah ! hee
dgn kuasa vito aku tlh kemas dgn jayanye .. hihi 
smpai bersih aw ... tp soryy xde gmbr wktu bersih mls nk upload .,,,
so , mulai hari ini ! saya bgun tdo first thing yg akn aku buad ialah kms bilik :)
rajen kn kn kn ? heeee
ok tue je bai2

Tuesday, 2 October 2012

hasrat tercapai :)


ok berbalik pd entry yg lepas yg ni clik entry  .. hehe kempunan aku tu akhirnye dpt jugak ..
wakaka ...dlm entry tue aku ade ckp yg aku teringin nk mkn kek kn ?
heeeee ~ hari ahad bru2 ni dh pon tercapai hasrat aku tue ,.. ekekeke
bam bam ajak pi mkn kek kt secret recipe :)
tu pon pas jenuh pujuk2 aku nk baek balik ... wink wink ..
so entry kali nih aku xmau byk2 membebel sgt ,, hehe
so layan je la gmbar k ? smbil aku citer cikit2 :)

see ? muka bangga dpt makan secret recipe ker bam bam ? hehehe  
                                               
xcelly this is my mr bam bam ... nak taw nape panggil die bam bam ?
haha sebab suke tgk die senyum nmpk pipi tembam ! hahahaha



nmpk sgt muka lpar tgk kek tu :)
abaikan mulut tu -.-"


okay ~! ni bab jamu mata korunk .. hehe
ni kek blueberry cheese cake :)
harga sepotong rm 7 . hehehe ckup ler mkn satu pon dh knyg .. yg penting sgt sedap !


ni plak nama die new york cheese cake , rm7 sepotong ..
ni pebret mr bam bam ler ni ..


ni plak chicken lasagna .. sedap ! heeeee
mr bam bam pon suke ,,, xsia2 order :)
 dah tinggal separuh bari ingat nak snap -..-"

ok la tue  je yg nak aku share kan ...
semoga terhibur :) bai







Saturday, 29 September 2012

sendirian .........


dah letih mata & hati aku ni menangis sebab si bam bam nih !
sampai dah kering mata ni , sampai dah kering hati untk disakiti ...
pagi2 lagi dah sakit hati , dah makan hati !
kenapa ? bam bam xsayang aku dah ker ? asal ? aku teruk sgt ker ?
aku terlalu menyusahkan si bam bam ke ?
pagi2 lagi aku mesej elok2 tnye nak pergi kubur ke x ?
sbb dah gtawu ri jumaat tue yg ahad nak pegi kubur arwah abg bam bam .
tbe2 kata xnk terkejo2 ? WTH ? asal plak nk terkejo2 ?
ade aku kejan kejan ke ? xpon ! so aku pon sgt pelik , aku pon tanye la knp nk terkejo2 ?
dia jawab xnk g r . xpe la lau xnk g sori ggu pagi2 aku ckp ...
then dia reply die kata yang die tdo pukul 6 pagi td ..
gaya nak marah2 ! aku pon tnye r asal tdo lambt ? sape suruh !
die siap ckp ske hati aku r , mata aku !
ok fine la bam bam ! aku mmg dah tawar hati giler ngn ko bam bam !
silap silap jangan sampai aku dah xde hati dgn die ...
aku xnak smpai bende cmni jadik .. hmmmm
kenapa bam bam asyik nak carik salah aku jer ..?
asal ? byk sgt ke dosa aku pada bam bam ?
skg ni segalanya aku dah serahkan pada allah jer ,
andai kata aku mmg telah di jodohkan utk dia , satu kan lah aku dengan die ,
tp seandainye aku bkn untuk dia , jauhkan lah die dari aku , 
biar die jmpe dengan orang yg lebih memahami dia .
aku harap dia akan bahagia dengan orang lain ..
dan aku harap saat tu aku boleh melupakan dia ..
dan aku berharap die akan berbahagia dengan fmly yg tersayang ..
hmmm ... skg ni aku xharap ape2 dah pon .
jujur aku sayangkn bam bam , tp kenapa smpai hati die bt kat aku mcm ni ?
kenapa die sggup ckp kasar2 dgn aku walaupon aku hanya sekadar bergurau ?
ok la dah xde ape dh aku nk ckp ...
bai ..

#aku sayang kau la bam bam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:'(

please ! understand me ~


okay ! salam dah diberi , entah entry ke berapa utk hari ni pon tataw :(
hati aku ni kata better aku luahkan rasa aku kat sini kn ?
kalau lam aku boleh buat muka cam budak atas ni dah lama aku buat :((
aku buad entry ni sbb hati aku ni sumpah dah xbleh nak tahan !
nak tawu xleh tahan dari ape ? xthan dengan kerenah manusia !!
demi allah aku sedih sgt ! mata ni dah xdpt nak tahan air mata yg nak kluar nih ..
smbil aku taip entry ni pon aku menangis :'(
aku dh xtawu nak ngadu kat sape , aku bkn jenis menangis dpn org .
aku akan duduk sendirian menangis dalam diam .. tanpa suara .
sbb aku xnak sesiapa pon dgr aku sedih !
aku sedih sbb setiap kali aku ckp kat encik bam bam yg aku ase nk mengunyah ,
mesti dia kata perot jenis ape bagai , pastu ckp xkn kat rumah xde ape2 ..
seriusly ! xde ape pon . hanya allah je yg tahu hidup aku mcm mne ...
selama mana org kenal aku pon die tetap xkn pernah memahami situasi & kehidupan aku .
aku xsalah kn die , tp perlu ke die ckp mcm tu kata aku ? ataw aku yg sensitif ?
aku akui mmg aku sgt2 sensitif ! aku just ckp yg aku nk mengunyah !
bkn bererti aku lapar ! aku tawu aku byk susah kn hidup bam bam :(
smpai bam bam sggup ckp kat aku mcm tu kn . xpela , ape pon die ckp biar aku simpan dalam2 .
now die tnye aku nk mkn ape ? ok jujur aku kata aku dah XNAK pon makan dr duit bam bam !
langsung xjaga hati aku nih yg sakit !  ok bai ~

p/s : aku ade ckp aku xdesak dah nak kwen awal dengan encik bam bam ! 
(tu pon pasal die kata aku desak) aku kata aku serah segalanya pada allah ,
kalau ade jodoh kawen la , kalau xde redha ..
jodoh tu rasia allah :')

#kalau bam bam baca ! ubah la diri tue , sblom org lain yg berubah arah !!!