Monday, 31 December 2012

1/1/2013 :)

 
 
hallo semua ! happy new year :)
wah2 smlm meriah sungguh sambutan new year yer .
hari ni aku mula nak dmm , rahmat bak kata dak kat fb , hehehe
hari ni bertambah dah umur aku ke 21 tahun , huaaaaaaa sadisnyer ..
ptg karang plak boyfie aku dh nak balik ke k.k dah utk smbung balik kolej die . hehe
thun ni aku ade azam aku yg perlu aku tunaikan hehe .. tp buat sementara waktu ni ianya adalah
rahsia yer :)) hehehe tggu yer ... ok la aku harap korang lagi semangat di tahun baru ni ok bai bai

Thursday, 27 December 2012

salam jumaat :)

 
 
hai semua , salam jumaat :))
mula kan hari ni dengan senyuman yg indah ok . walau ape pun masalah yg kita hadapi ,
kita senyum jer ok ? hehee .. senyuman tu kan sedekah ?  ^_^
maap yer xhapdate belog nih smlm , sbb nye xde idea langsung nak hapdate smlm ,
kosong jer otak nih ,, hehehehe ... jenuh pikir nak buat tjuk ape , nak tulis ape .. 
kang aku merepek kang xde sape lak nak singgah ke belog yg bosan kan ? hehe
so aku tggu la idea rini kot2 ade idea yg bernas ke kan .. huhu ...
hari ni elok jer cuaca , hehe xhujan . alhamdulillah :))
tp aku rasa agak bosan la hari ni xtaw nak buat aktiviti ape la , cer korang bg idea ?
hehe ... citer kt tv pon boring jerrr , xmenarik langsung asyik cinta cinta cinta . huh
perot plak lapar je nih , sape2 ade nak teman den makan x ? jom2 , gugurl only keh ! hahaha
boboy xnak !! welk ! kang kene penampo ngn super duper boyfie aku kang ekekeke
gurau je .. hehehe ampunn pak ampunn hehe ....
tibe2 tekak ni ase nak makan eskem plak panas2 nih , hehehe .. xpe aku setia menunggu my boyfie 
balik dr k.k .. hehehe . bila duk berjauhan ni mula la rasa rindu rinduan.. hahaha 
ok sblom korang geli tekak , bek aku larikkkkk dulu bai bai :))

Tuesday, 25 December 2012

smlm punye citer hihi

 


okay2 walaupn entry ni sptotnye aku hapdate smlm , tp d sbbkn kesibukkan aku smlm
membuatkn aku sgt pemalas nak bkk laptop walaupn seminit -.-''
smlm dgn semangat waja nye my super dupper boyfie suh potong rmbut . huaaaaaaaa
ingat die nk suh potong kontot terus , rupenye suh nipiskn sikit ... hehe
nice ouhh hihihi ... baru xsakit kepala aku nih .. lega ase nye .lau x memanjang je pening ..
tp wktu org tuh tgh potong rmbut aku , die tanye aku '' eh you asal dr mne yer ?''
''eh you ade mix ke ? " you sgt puteh ouh '' . rambut you warna asli yer ?''
haiyoo ini amoi byk tnye sungguh smpai xterjawab den .. hehehe
setiap kali pg mana2 msti soklan yg sama hadui .. len kali nak bawak pita rakaman la
senang just tekan play jer dh leh jwb soklan depa , sbb sama jer .. hahaha
mcm2 la org zaman skrg nih , peramah benor .. hehek
eh , entry ni bkn entry riak ok , tp entry cter sal ape yg aku alami ok .
sape nak agak mata juling2 menyampah tu sila berambus ok ! hahahaha amaran keras gitu !
sbb ade stalker yg gila duk baca belog aku ni sbnrnye ~! haha
pastu mengumpat mcm2 . buad semak je . huh ! ok bai ~!

Monday, 24 December 2012

tips utk korang :)

 
 
 

halloo ! hehe maap yer menyepi sekejap huhu ...
harini aku nak share sikit tips utk korang , tips diet yg mudah & cepat .. huhuhu
mcam yg selalu korang dgr , utk diet mesti kene kurangkan makan kan ?
tp jgn smpai xmakan terus . ish2 .. okayy seperti yg korang xtawu aku neyy berat 52kg minggu lepas ,
walau pn nampak bdn aku kecik , tp berat aku semangat ok .. hehe
jujur aku ckp , aku mmg suke makan .. hehe
dan slpas seminggu berat aku skrg dah 49kg , means aku dh hilang 3kg .sungguh xpercaya kan ?
tp itulah kenyataan nye .. nak twu mcm mana ? mehh mehh aku ajor ..

1. berhenti makan sebelom kenyang ok ..
2. mula lah dr sekarang sblm lemak menjadi tepu :))
3. makan buah2 dan sayur2 byk ok ..
4. xpayah susah2 nak pegi xcercise jongging satu padang bagai ..
5. korang just kene byk kan jalan kaki (buang lemak2 kat bhagian bawah)
6. korang kene buat push up pectoral ataw plank .. ( tawu x mcm mana ? if xtaw just google jer ok)
7. korang kene push up pectoral tu selama 3 hingga 5 minit sehari . hari2 kene buat taw sampai dpt berat yg korang nak ok .

okayy tu jer , senang kan ? bkn susah pn . antara rajin dgn tak jer . hehe so kepada korang2 nak diet cube la cara ni yer ..
xpayah makan pil2 kurus tu , berhnti mkn sblm kenyang , xpe kalau mkn 3 4 kali pn asalkan dalam kadar yg sedikit ..
so semoga berjaya yaw ! bai bai ... if berhasil share la kat sini :))

Thursday, 20 December 2012

saya suka kucing !




alahai , tergoda nye bila tgk muka kucing mcm ni .. alololol tomei nye ...
geram gler ase nak picit2 mata yer yg bolats tuh ...
mengidam nak kucing nih , ade sape2 nak bg free x ? hehe kalau nak jual pn tlg jual rm20 jer ok . hehe
nak anak kucing yg comel mcm atas ni je ae , mak or bpk kuceng den xnak ! haha
hari tu ade pegi tgk kat kedai haiwan ,ade 2 ekor anak kucing comel sgt2 manja plk tu 
tp masalahnye ade ke patot die jual sekor rm50  ? xpatot kan ? bg penggila kucing mcm aku nih xkira nampak kucing kat mna2 pn msti usik2 gomol2 kan ? hehe aku nih ske anak kucing lebih , sbb nye aktif lompat2 . hehehe leh gomol2 lebey . kalau tgh tension pun boleh cool jer tgk kucing kan . sape setuju ? angkat ketiak ok ~ haha
bila tgk gambar2 kucing dekat google huaaaaaaaaaaaaaaaa sakit jiwa ouh ! sebab byk gmbr kucing cute miut ! lagi menggila aku nih di buatnye taw ..
ikot hati nak jer kutip anak2 kucing jalanan tp dorg lak tkt dgn den . huaaaaa sedey lagi aku kejar lagi laju dia nyorok .. xpe2 dpt men aci kejar ngn anak kucing pn oke la kan .. heheheh .
my boyfie xske kucing terus mcm bole trima kenyataan yg gf die nih ske kucing hehe maap yer !
hahaha jom buat kempen selamat kan kucing jalanan jom ! hehehe ok la bai bai see u :))
 

Wednesday, 19 December 2012

xde motif

 

 
 
hohohoh ~ blom krismas ler . hahaha . haaa korang ape kabar ? sehat x ? kalau sehat alhamdulillah la
kan . kalau xsehat bawak2 la pegi hospital ok .. tgk mcm aku neyy demam jer keje nye , yela cuaca skrg ni
bkn menentu sgt , kalau panas tu smpai bibir yg basah pn bole kering taww . kalau hujan tu sejuk smpai ke tulang ( mcm salji turun plak ) mgkin salji dah cair tu yg air hujan jadik sejuk hehehehe (merepek jer)
pejam celik pejam celik sekejap jer masa tuh berlalu kan ? semakin lama semakin nak ke tua , kalau umur dah 20 an tp pgai tergedik mcm belasan buruk rupenye . hahahaha . 
walau pn aku tgh dalam keadaan yg sgt xselesa , yelah selsema kan , beringus je . huuuuu xlalu woo.
berpeluh2  aku duk rumah sb cuaca pnas sgt nih .... aku pns2 ni , mula hati pon panas ...
xpe jap ag minum air sejuk kasi sejuk sikit ^_^
aku sbnrnye xtaw nak citer ape sbb tu aku byk merapu jer .. heheh ampunnn buk pak ! hahaha
sori la buang masa korang nak baca entry xde motif ni hahaha .
just nak bg kata2 sikit je sblom publish nih ..
 
:: jangan kerana mulut anda , bdan yg binasa kelak ::
 

wordless wednesday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ok , sorry semua ... (ececeh , mcm ade jer yg nak baca belog aku neyy kan ?)
haha .. sorry aku terpaksa xhapdate entry baru sbb nye broadband aku buad hal plak 2 , 3 hari nih 
hurmm ... sgt bosan la kan bila xde internet kan ? yela skrg ni manusia dah xbole dah nak hidup
tanpa internet kan kan ? haaa baik ngaku cepat ! haha
aku taw belog aku neyy xpemes pon , dan xde sape pon yg nak baca kan , xpe aku ok jer ,
ni tmpt aku share ape yg aku nak share jer ade org ksah atau x , aku xkisah pn . hehe
tp ade beberapa org jer xlayak dan harem utk baca ape yg aku tulis sini ! ni siyes ok ! sbb ? 
sbb busybody ! hahahaha
dan sorry again sbb aku xfollow korang2 pnye belog selama ni , sbb nye bila aku nak follow jer 
mesti line cam harem !  sian aku kan ? so harini aku mmg tersangat lah nak blogwalking ke blog2 
korang yg comel2 tuh .. so korang tinggalkan la link belog korang kat mana2 aje ok ?  tu saje utk saat ni ... haha .... 3 jam lagi aku update okeyy ! bhai ~
 

Tuesday, 11 December 2012

paris oh paris !

 

hallo malaysia ! hehe . okey hari ni aku nk citer tempat2 yg aku teringin sgt nak pegi .. haha 
salah satu nye ialah paris ! wuhuuuuu PARIS ! i love it  muaxxxx ^_^
sbb paris sebuah negara yg sgt la romantik aww aww .. huhuhu 
tp jgn bermimpi la aku if nak pegi honeymoon kat sana kan . wakakaka .. jaoh naw tuw yob oi .. kih kih kih.
eh ! cop ! istanbul pon best gak kan . hahahaha tp xpndai ckp bahasa istanbul lah -.-''
ade sape2 nak tlg ajar bahasa istanbul x ? hahahaha seposen 2 minit ok ? kejam siot !
nak gak berposing ngn menara kat paris tuh ! ( menara ke ? -.-'')
mesti syok kan kalau pegi sana time2 nak krismas ni kan ? huaaaaa teringin den taw .. hehehe
sape2 yg nak bg tiket air asia free ke paris tuh , sila sila lah yer bg 4 tiket ! haha 
g ramai2 bru syok kan kan ! 
hokey ! ubah topik sikit , skg nih kan aku tgah nak berdiet , hahaha kelaka kan !
sila gelak guling2 ok . yela asal jmpe kwn lama mesti kata aku dh gemuk ! omg ~! apekah ????
bila aku timbang ouch ! penimbang tu rosak ataw ??????? huaaaaaa sian aku kan ? ( sila lah kesian kan )
okey pasni aku akan make sure kan stabil ok .. hahahahah ..
ok la smpai sini je len kali aku merepek lagi bye2 ..
 

Monday, 10 December 2012

be yourself :)

 
hellooo ! im back :) heee .. okay ! my first day without my sweety heart ! huaaaaa 
tak SUKA sgt sgt :(
opssss ! xpe2 utk masa depan , be cool orite :P
hari ni aku nak ckp pasal diri sendiri ( diri seseorang manusia tuh) haaaaaaa.
kadang kadang manusia ni cuba nak jadi diri org lain , sbb punce nye ialah tgk org tu happening sgt dan
dapat perhatian lebih dari diri die ,kesian taw org yg mcm ni . mcm xde pendirian jer taw .
example : die seorang yg bkn gila2 , then tibe2 die cuba jadik gila2 ? buruk kan ?hahaha
buad la mcm mne pn , tp xbleh jadi setulin yg asli hehehehe .
pada yg xfhm , g bukak kamus dewan kalo ade mksud -.-''
 
 

Sunday, 9 December 2012

engkau lah yg terbaik ^_^

 
 
lama sungguh aku bkk laptop , xde masa langsung .
skrg ni baru aku xbz dah . 
xbz pon sbb boyfie aku  dah jaoh T_T
sedey gler weyhh ... xpe2 , jaoh2 makin rindu , 
hehe rindu ase nye nk rindu rinduan .. kih kih 
rini die dah start kelas dah . aku lak rehat utk seketika setelah penat lelah berkerja 
berbulan2 .. alhamdulillah rezeki xpnh kurang :)
dpt la sama2 kumpul duit utk masa depan , hehehehe
rindu kawan2 tmpt kerja . huhuhu xpe2 nnt aku melawat korg keh :)
skrg ni jadik suri rumah le kejap hehehe ..
ok lah .. nnt aku ade idea aku hapdate lagi okeh .
ape2 pon my boyfie adlh yg terbaik :))
bye !