Saturday, 29 September 2012

sendirian .........


dah letih mata & hati aku ni menangis sebab si bam bam nih !
sampai dah kering mata ni , sampai dah kering hati untk disakiti ...
pagi2 lagi dah sakit hati , dah makan hati !
kenapa ? bam bam xsayang aku dah ker ? asal ? aku teruk sgt ker ?
aku terlalu menyusahkan si bam bam ke ?
pagi2 lagi aku mesej elok2 tnye nak pergi kubur ke x ?
sbb dah gtawu ri jumaat tue yg ahad nak pegi kubur arwah abg bam bam .
tbe2 kata xnk terkejo2 ? WTH ? asal plak nk terkejo2 ?
ade aku kejan kejan ke ? xpon ! so aku pon sgt pelik , aku pon tanye la knp nk terkejo2 ?
dia jawab xnk g r . xpe la lau xnk g sori ggu pagi2 aku ckp ...
then dia reply die kata yang die tdo pukul 6 pagi td ..
gaya nak marah2 ! aku pon tnye r asal tdo lambt ? sape suruh !
die siap ckp ske hati aku r , mata aku !
ok fine la bam bam ! aku mmg dah tawar hati giler ngn ko bam bam !
silap silap jangan sampai aku dah xde hati dgn die ...
aku xnak smpai bende cmni jadik .. hmmmm
kenapa bam bam asyik nak carik salah aku jer ..?
asal ? byk sgt ke dosa aku pada bam bam ?
skg ni segalanya aku dah serahkan pada allah jer ,
andai kata aku mmg telah di jodohkan utk dia , satu kan lah aku dengan die ,
tp seandainye aku bkn untuk dia , jauhkan lah die dari aku , 
biar die jmpe dengan orang yg lebih memahami dia .
aku harap dia akan bahagia dengan orang lain ..
dan aku harap saat tu aku boleh melupakan dia ..
dan aku berharap die akan berbahagia dengan fmly yg tersayang ..
hmmm ... skg ni aku xharap ape2 dah pon .
jujur aku sayangkn bam bam , tp kenapa smpai hati die bt kat aku mcm ni ?
kenapa die sggup ckp kasar2 dgn aku walaupon aku hanya sekadar bergurau ?
ok la dah xde ape dh aku nk ckp ...
bai ..

#aku sayang kau la bam bam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:'(

please ! understand me ~


okay ! salam dah diberi , entah entry ke berapa utk hari ni pon tataw :(
hati aku ni kata better aku luahkan rasa aku kat sini kn ?
kalau lam aku boleh buat muka cam budak atas ni dah lama aku buat :((
aku buad entry ni sbb hati aku ni sumpah dah xbleh nak tahan !
nak tawu xleh tahan dari ape ? xthan dengan kerenah manusia !!
demi allah aku sedih sgt ! mata ni dah xdpt nak tahan air mata yg nak kluar nih ..
smbil aku taip entry ni pon aku menangis :'(
aku dh xtawu nak ngadu kat sape , aku bkn jenis menangis dpn org .
aku akan duduk sendirian menangis dalam diam .. tanpa suara .
sbb aku xnak sesiapa pon dgr aku sedih !
aku sedih sbb setiap kali aku ckp kat encik bam bam yg aku ase nk mengunyah ,
mesti dia kata perot jenis ape bagai , pastu ckp xkn kat rumah xde ape2 ..
seriusly ! xde ape pon . hanya allah je yg tahu hidup aku mcm mne ...
selama mana org kenal aku pon die tetap xkn pernah memahami situasi & kehidupan aku .
aku xsalah kn die , tp perlu ke die ckp mcm tu kata aku ? ataw aku yg sensitif ?
aku akui mmg aku sgt2 sensitif ! aku just ckp yg aku nk mengunyah !
bkn bererti aku lapar ! aku tawu aku byk susah kn hidup bam bam :(
smpai bam bam sggup ckp kat aku mcm tu kn . xpela , ape pon die ckp biar aku simpan dalam2 .
now die tnye aku nk mkn ape ? ok jujur aku kata aku dah XNAK pon makan dr duit bam bam !
langsung xjaga hati aku nih yg sakit !  ok bai ~

p/s : aku ade ckp aku xdesak dah nak kwen awal dengan encik bam bam ! 
(tu pon pasal die kata aku desak) aku kata aku serah segalanya pada allah ,
kalau ade jodoh kawen la , kalau xde redha ..
jodoh tu rasia allah :')

#kalau bam bam baca ! ubah la diri tue , sblom org lain yg berubah arah !!!



nak kek coklat !


mak aiiiii comel giler kek neyy , heheheh
sesuai utk knk2 nih .. tp kalo comei di luar xsedap kat dlm bek xpyh kn ..
aku jenis xske kek cmni , aku ske tgk jer .. hi hi sbb comel :)
aku tbe2 ase mcm nak mkn kek coklat secret recipe lak .. ekekekke
ngade2 jerk kn ! cisss -.-"
kek bese2 pon boleh asal kn coklat & sgt sedap yer ..
ade sape2 nak tlg belanja x ? wakakakaka ..
kalo ade yg nak tlg belanja bole lah calling2 ok ! wakaka eksen gitu ;)
tp kalo ade yg ske rela nak membaking kan kek coklat kukus utk aku lagi bagus .. heeeeeee
tu pebret aku tuh .. hehehe
aku nak gak membaking , tp malangnye xde alat2 nak membaking dah , dulu ade ,
tp dah di ambil pemilik nye yg sgt kudukut ! cheih , mcm la aku xkedekot -..-
huaaaaaaaaaa nak kek coklat ! nak nak nak ! huaaaaaaaaaaa ( nges guling2 )
hehehe .... nak kua pi beli kek coklat , xde sape nak toman lak ... (padahal xajak sape pong)
ala , saje xnak kaco si bam bam tue , bg ler die rehat secukupnye rini xnak kua ..
kang ade je xkene kang bila kua terdesak ! hahaha
kang timbul tengelam kang bab mengungkit -.-"
i dont like that ;(
so hajat nak kek cekelet simpan je la wat kenangan .. sob2
(padahal nnt nak gak beli nye) hahahaha
ni duk berleter ni pon dh terliur dek krna teringat kek coklat ;(
sian kn aku ? huhuhu
ok la aku sbnrnye bosan , so aku apdate la ape yg ade lam pale hotak aku neyy .. heeeeeee
bai bai

#andai terkasa bahasa maap bukk paakk :P

Friday, 28 September 2012

dugaan jer



firstly ! maaf yer sbb selalu sgt malas nak update entry baru .. hehek 
bese la org busy an .. hehehe
xcelly aku rajen rini nak apdate mcm2 , so entry ni kira nye mcm nasi campur la
sbb dah mcm2 citer aku citer dlm ni .. hehehehe
sbnrnye skrg ni kesihatan aku mmg terganggu gler2 lah kan ,
sakit itu la ini la .. huh mcm2 ..
paling xlalu tue sakit perot sal ape tah , tbe2 cirit birit terus .. huaaaaaaaaaaaaaa
nak tidoq lame2 pon xbleh dh , xselesa woo ..
now aku ade kat manjung , bese la bila dh balik manjung ni opkos la tdo pon xselesa ,
tetiap mlm je msti anak akak aku duk meraung jer ! ish !
pastu pepagi laki die plak bising bagai .. adui mmg xtenteram lah kn !
kt k.k jer la bleh nk tdoq nyenyak pon .. tp skg ni mcm2 masalah dh sal rumah k.k tuh ! fuck -.-"
kalau dah belah tu , buat cara dh belah ! xpyh nak sebok duk mah tue balik  ... i hate u damn much !
ok bai :(

Wednesday, 26 September 2012

musim yang sgt malas -.-

\

harap maaf yer sbb aku ney dah lama xhapdate blog ni ,
al maklum lah pemalas kn ,
malas benor nak apdate blog ni taw , walaupon line laju pon
kalau mood nak update tu tarak , semua xjadik taw . hihi
rini baru terasa tenaga rajen tuh ade cikit la lepas selesai kemas bilik yg bersepah nih ..
hahaha .. baru xsakit otak tgk bilik den .. wakaka
nk je ku buang sifat malas ya rabbi ni ..
tpppppppp ape kn daya asyik ikot nafsu pemalas jerk !
setan ni ! p jauh2 ~!

ok la nk pi siap2 stgi nk masuk waktu dh .. bye2

Thursday, 20 September 2012

menu malam ni :P


okeyy ptg tdi gedik2 nak kluar jenjalan lps hujan dengan jaya nya :)
bila dah kluar tuh harap maklum la perot pon mula tergedik2 jugak lapa
siap buat lagu hip hop kot -..-" (sungguh xbaik)
aku ngn boyfie pon pi ler carik tmpt makan ,
kali ni tmpt mkn yg dekat je ngn rumah aku ...
kedai orang thailand .
dalam otak sebuk duk pikir nak order bihun goreng & telur dadar ,
tp tekak nak mkn nasi goreng ikan masin ,
tbe2 bila ckp kt org kedai tu nak bihun goreng ..
aiseyy man , lantak la janji masuk perot ( dlm hati sibuk duk mintak2 sedap )ekekeke .. 


okey ! gambar di atas dr encik google ! xsempat nak snap dah ngap :P
bila tiba jer bihun tu , aku nengok alahai ciput je die bg bihun tue ! geram2 ..
ni sekali ngap dah licin nih -.-" (dasar perot tong)
yes ! mmg aku perot tong , sbb tue sikit jer aku rasa , huh
aku order dgn telur dadar 

okey ! ni pon sumber dr encik google :P
xsempat nak snap bagai .. hahaha malu un ade lau nak snap ,
kang org kata gile ke hape budak ni snap gmbr makanan -.-"
dorg tataw aku ni blogger .
ok smbung balik cerita aku ..
macam ni , tgah syok2 duk melantak makanan ,
tibe2 ........( bunyikan drum sikit )
aku rasa ade something yg masuk dlm mulut aku ,
tajam giler ! aku ingat nak telan tp len mcm je rasa ,
aku luah kan balik menatang tu ..
rupa2 nye serpihan gosok periuk pnye !
nak harem ! nasib aku tak telan , pas tu rasa nak muntah kot ,
tp dsbbkn membazir ! aku telan gak belen bihun tu smpai hbeh :'(
pas blah dr kedai tu , dalam hati sumpah serAnah dah kedai bodo tu ..
tp aku xbg taw boyfie aku lagi , kang die g sound lak pekeje kedai tu ...
aleh2 aku xkenyang aku ckp kt boyfie aku yg aku nk burger choo :))

ni bkn burger aku yer , ni burger dr encik google ;P
aku malas nk upload gmbr senirik -..-
so aku pon nk melahap burger tu jap lagi ...
kbai !

#ni entry bukan nak bg korang terliur ~ tp saje nak bg korang lapa -..-"
hehehehehe ~ so ! selamat makan semua :)





aku sangat marah !



sprti yg aku kata kan di atas ni copyright from my pesbuk ok !
apa ? xnampak ? -..- lau xnmpk klik tumbesaran kan gambar di atas yer :)
ok ! nak taw nape aku buat status merapu meraban mcm kat atas tue ,
tue disbbkn oleh dua orang manusia yg aku sgt2 xsuka ! ok diulang sekali lagi XSUKA  yer tuan2 dan puan2. sbb mereka ini mulut macam ape jer , 
men ikot sedap tekak dowg jer nak ckp ape pong . cis ! kalo la ader cili kat rumah ni 
dah lama ku cabai2  mulut mereka sekalian alam ..( wahh kejam siot )
ok2 . yang aku marah sgt ni pasal bila aku time ader duit xnk plak dorg mintak nak byr letrik bagai ,
tp yg geram nye mintak duit time duit sumer habes pokai baru nak terhegeh2 mintak 
nak bayaw letrik tuh ... choi !
mmg aku buad tataw je la kan  hang duk ketuk2 pintu azimat aku tu :P
aku buad pekak jea la , aku xkisah pong if pintu azimat beta tuh pecah sekali pon ,
beta xkan bayar kepada hamba2 sekalian ! cehhhhh (perasan !)

************************************ 

10 minit kemudian ...

ekin ! oh ekin ! kuar la kejap ( dengan nada yang mengada2 )
aku pon dengan geram yg mcm nak bertuka jadik naga jadian ni pon kuar 
dgn muka ala2 bengis konon -..-
kenpa ? nak apa ? 
die pon berkata : nak duit bil api !
dengan pndangan yg sgt tajam mcm pedang samurai tu aku kata : jap !!
lps tue keluar bawak duit sebanyak 20 ribu ringgit bg kepada pemintak sodokah tu ~
then die ckp nnt kami nak pindah dah , minggu ni minggu last , 
so nnt ekin kutip la yer duit sewa rumah dri mereka2 tue yer utk d byr kepada tuan tanah ! (tuan rumah yer)
aku jawab : owh ~ (dlm hati nak lompat skg gak uh rasanya)seronok punyer pasal .
siap buad2 tnye : nape nk pindah ? nk kwen dh ke ? ( ceh ! dlm hati aku kata pegi la berambus cpt2)
alangkah bahagianya hidup ni :)) wink wink
bak lirik lagu najwa latip :-


bahagia bahagia ~ 
ittu bkn segalanya ~
aku yg patot ,
aku yg patot
memberinya segala ! kekekeke

sedap x aku nyanyi ? -..-" (kt lua cm nak hujan balik je pas aku nyanyi)
huhuhu .. ok mulai minggu depan i freedom ! wakakaka
sgt bahagia ouh :))
ok bai !

Wednesday, 19 September 2012

giler pink :D


okay2 ! xkisah apa org nak kata kat aku bila nampak aku .
tu mulut depa mana bleyh nak tutup2 yaaa dak ?
len la mulut tempayan , if mulut tempayan bley gak la aku tutup ..
aku xheran la if org nak habaq aku ni pelik ,
biaq p la ! ni life aku , ska hati aku la :P
dh aku ni mmg obses pink nak buad lagu mana #takkan nak buad lagu justin bibiaq
huh ! sungguh merapu ..
org ni ade mcm2 jenis ,ada yg jenis xamik port , ada yg jenis amek port melampau !
yg melampau tu yg buad aku nak cabai2 jaa mulut depa ..
awat salah kaa aku suka pink ? aku obses pink pon tak dak la aku pi pakai baju pink sluaq pon pink -..-
kalau lagu tue aku pon malu nak pakai . huh
mmg aku ni pantang nampak bnde kaler pink , tp bnde yg lawa2 jela ,
xde la lau jamban pink pon aku nak suka -..-"
tu tahap kritikal dah tu leh masuk tnjung rambutan .
ok ! aku taw aku kuad membajet cun kat fb bagai . biaq p lah ..
tu pesbuk aku noh .. bkn pesbuk hangpa .. kui3
aku taw aku xsecantik hangpa . sbb aku ni jenih yg sgt2 la simple ..
xde ler tiap kali nk kluaq nak tempek bedak lipstik bagai ..
tu buad aku jadi lambat jaa nak kluaq ..
#pulak ! lari topik -..-"
ok lah ! malas beletiaq pnjang2 .. nanti hangpa bosan plak dah .. huhu
k bai :)

# opsss lupa nak habaq : lawa dak belog aku nih ? saja tukaq header & background :D
muka di tepi membajet cun sila kata cun ! >_<


Monday, 17 September 2012

holiday :)


err .. tataw nk buad mukadimah mcm mner -..-
errr ... aku fail bab nk mula kn kata2 yg xindah ni :P
ok sejak dua tiga menjak yg aku xhapdate blog ni ,
aku pi bercuti #balik kampung je -.-
kampung aku tue kt pulau pinang , 
aku pi penang pon sbb boyfie aku nk pi shoping moping kt sana ,
aku plak sbb nk tunaikn jnji aku pda bpak aku .. huhuhu
ok ! sepanjang aku kt sana mmg sgt2 syok , dan ade yg xsyok giler .
huh .. aku n boyfie aku pi shoping kt gurney plaza 
mmg rambang mata okeh :D
pas shoping2 terus berambus balik rumah bpk aku ler .
aku pi sana selama 3hari 2mlm shja .. huhu
walaupon hari malaysia boyfie aku tetap gak ade kelas .
xdpt ler nk rht2 ...
pas blik dr penang kami shoot p ipoh nk pi spa :)
# ngada2 aku nih nak p spa bagai 
huhuhu .. pas p spa tue kami buad keje gila pi shoot manjung mlm tue gak :P
hihihihi ... saja ngada2 lgi ..
smpai jer mnjung siap boleh lepak2 lgi .. huhu
baru teringat nk balik rumah .. -..-"
pgi seterusnya siap2 packing brg shoot plak kuala kangsar ..
so bermula la rutin hrian sprti biasa :)
hri ni , bru rajen nk hapdate sbb smlm demam pns :'( sob sob
skg alhamdulillah dh sehat ...
bila dh sehat kne la gigih bsuh baju bajan yg mcm gunung tue ..
huhu .. redha aje lah :)
ok bai


#ok ! aku peminat hello kitty :)

Wednesday, 12 September 2012

tolong kemas bole ?


okay2 kalaw lah ade org nk bg aku bilik mcm ni 
arghh msti aku xkuar bilik dh la jwbnye . #yg penting ade toilet lam bilik ! 
tambah2 peminat setia pink cm aku neyy .. huaaaa suka2

tengah2 aku menaip entry yg hadoo nih , tenet lak cam harem jer .
geram siot , ase nak jea lempang lelaju kalau tenet celcom ni mcm manusia !
time2 bengkek mcm ni sempat lagi aku nak hapdate kan ,
#pedulik ape aku , asal aku bahagia suda .. haha
asyik hijo jer broadband aku ni , jrang sekali nk biru nye . # ciss , permainkn aku yer 
kalau la ader org yg baik yg sggup tlg kemas bilik aku ni hari2 kn bgus ,
org tu msti lah kene yg ikhlas yer ! 
#saya xmo bayaq ! haha xdak duit ~
kalo aku nak bayaq pong aku bayaq sekupang jaa sari .. hehe #gelak jahat :P
semak jaaa aku rasa bilik aku ni , byk sgt barang kot ,
ni kene berenti shoping moping nih , bt serabut jaa .
leh jimat duit sama betol x ? hahaha # bek kata betui !
gud2 , nnt aku lanje eskem pop ekh :D
hehehe ... ok lah mata pun dah kuyu tu tanda nak tidoq la.
huhu .. jap2 nak berucap sat !
ehem2 #betoi kn sore yg xberapa nak ado nih .
terima kasih kepada blogger2 yg sudi follow i :)
terima kasih yaw ! nnt aku lanje eskem ekh ? sorang satu jerk .
#mintak lebih ciap ! kijam kn aku ... wink wink 
ok bai 


puji saya cepat ! :P

fufufufuh ~! byk nau hbuk 2 3 ari neyh ..
aku tukar gaya alignment aku ni ke tepi plak ,
bio ler nampak lain sikit saja bg hangpa jeles :P
#ape kejadahnye org nak jeles if nak tukar alignment pong !

dah2 .. hari ni aku sgt rajen taw dak ? 
#apa ? tataw ?
bek ckp taw lau dak aku sekeh hangpa stgi bru taw .
aku rajen basuh kain baju rini #yela xkn kain buruk plak -..-"
tp yg sodei nyer pasai cuaca mendung jaa ,
haiyooo .. nampak nya kain xkering ler .
byk gila babeng aku basuh baju rini ..
#byk bukan sbb aku pemalas ok ! ni sbb aku tlg boyfie aku :)
wink wink !
hahahaha ... ok ~ full stop !
xrajin pulak nak menaip panjang2 rini .


sekian ! bai


Sunday, 9 September 2012

pergi jauh2 !


xselalu hidup ni penuh ngn keindahan , kdg2 hidup kita ni suram !
hmm ... aku tak twu knp semenjak dua menjak ni kepala aku serabot sgt2 ,
xtwu la sama ade sbb kata2 oleh si mulut jht tue ataw keadaan sekeliling .
hati aku rasa mcm tengah di robek2 dgn pisau yg tajam .
sakit sgt , sakit yg xbole di ungkap dgn kata2 ,
nk kata aku ader mslh ngn boyfie aku , xpon , kami elok jer ..
nk kata ader mslh dgn fmly aku , lg la x ... hmmm
aku xnk citer hal ni kt boyfie aku skrg , sbb bkn waktu nyer lgi 
die skg sibuk dgn assgment die yg belambak
tambah nk midterm and xlama lgi nk final exam . lgi la die 
kene byk fikir .. aku xnk sal mslh aku bt die serabut .
aku xnk die terggu . mmg aku xnafikan aku bhagia d smping die .
tp entah knp otak aku ni terlalu semak dgn bnde yg aku xptot fkir .
aku xtwu aku nk lepaskn pd saper . aku cuber tabah .
tp aku xkuat .. aku xkuat nk tempuh hidup yg akn dtg .
kdg2 aku ase nk nges sepuas hati aku . tp aku xmmpu .
aku nk jer cmpak hati dn otak aku dlm laut 
biar tengelam dlm2 ... tp tu semua xmungkin .
bila aku duduk sorg2 aku mula byk fikir , fkir yg blom trjd .
smpai aku tension ! dan skg aku tak twu nk buat ape utk 
xfikir ape yg akn terjdi masa depan aku ..
xpela ... aku twu nnt boyfie aku akn bkk jgk blog ni
dan baca .. maaf yer b , its complicated :')
one day i will share with u :)

Saturday, 8 September 2012

kuala kangsar ---> ipoh !


ni bkn entry bas okey ! hehehew ... 
xcelly ni smlm punyer cerita ni ... rini baru nak story morry kt sini :P
alaa ape bley buat rini baru ader masa nak update blog nih ..
huhuhu ...smlm bgun2 tdo pkul 11.30 pagi terus siap2 then g ipoh
with my boyfie .. heeeee , kami pg ipoh ikot jalan lama ..
tujuan kami g ipoh ialah nk pergi jenjalan kat mydin baru tue ,
aleh2 dua2 tataw mana jalan nak g mydin tue .
sadis sgt , dkt sejam lbh kot cari mydin ... xjmpe2 .
cari punyer cari baru lah jmpe mydin tue ..
masok2 alah byk tak bkak lagi , tutti frutty pown tak bkk lagi ..
huaaaaaa .. sgt sadis maaaa ..
kami pon pusing2 jap lam mydin tue , then kua balik terus g jusco ,
huhu .. smpai jer jusco tmpt first yg di tuju ialah tmpat makan ! hehehe
lapor woo masa ni sbb bgun tdo terus g ipoh tnpa mkn ape2 .
sampai jer jusco cari parking yg sgt2 full , sbb weekend kan ..
huuuu sedih , akhirnye parking la kat atas bumbung yg sgt lapang tue :)
masuk je dlm jusco terus pegi food court dulu my boyfie request 
nk mkn kt situ jer and aku nk mkn nasi ayam kt situ ..
pas jer knyang mkn2 kt situ kiteorg g pusing2 jap dlm jusco tue
then blah sbb masa tue yg kami fikir hnye lah nk shopping kat parade nk 
carik baju kotak2 utk aku .. heheh .. ngengada jerk  ..
hehe ... smpaI jer parade cari parking xde ! full jgak -.-"
sabar2 .. huhu , pusing2 dua tiga kali kot baru nmpk parking yg muat2 je
kete boyfie aku neyy .. nasib ade kan . lau tade mau menangis jap ..
kiteorg pusing2 lam parade tue then aku nampak baju yg sgt2
aku nak ! hahaha baju logo superman saiz pmpuan ! haha
aku pon carik waner putih , aleh2 dh tade waner putih ! cisss 
terpaksa amek waner pink lembut ala ala putih gak tue .. hihi jd la kn ..
pusing2 lgi nmpk baju kemeja waner putih + biru ...
mcm comel jer aku pon bedal la sehelai dgn dibelnjer oleh boyfie :)
pusing2 lagi aku ase mcm dh tader bnde nk beli dh ..
aku suh boyfie aku lak shopping ,
die kata kejap2 ... ape la die nih .. huh .
die request nk g mengurut kaki kt org thai tu , aku kata pg la .
aku lak request nk buad inai kt tgn sementara tggu die ..
tgk2 die xmo lak katanye tkt .. nk g tmpt len .. adui ..
xpe2 ikot kn aje , aku pon batalkn niat nak buad inai .
terus blah cm tu jerk .. huhu
pastu pusing2 lak cari spa nk massage kaki boyfie aku
tue , tgk2 die xmo gak . blah la lagi g yik fong plak .. huhu
g yik fong tu sbb boyfie aku nk tgk pc , die nk survey dulu ..haha
ader satu tmpt jer murah wktu tue .. die mcm brminat , tp nnt bru beli la kn ..
dlm yik fong byk pusing2 jer xbeli ape pon .
kua jer dr yik fong tbe2 die ckp yg lupa beli roti 8 kt jusco ..
aku pn bru teringat ... huhu . xpe la g jer la jusco balik ..
pg jsco utk kali kedua aku rasa mcm byk bnde lak aku nk beli .
haha .. aku beli gelang hehe .. pas tue g men game kat atas sekali ,
saje buang masa .. men2 tbe2 aku geram ngn mesin yg nk dptkn bear besau tu .
ish ! 3 kali aw aku cuba kt mesin tu tp gagal ! maluuuuu
geram .. ! last aku berbulu then ckp kat boyfie aku
yg aku nk bear .. heheh
die bt tataw je mula2 , last2 aku ni kaki bodek la kata kn ..
aku bodek suh p parade balik , then p massage sama2 kt thai tu ,
pastu die blnje teddy bear ! hahaha
syok2 .. aku pon iye kn aje lah ..
pegi lak parade buat kali kedua .. fuhyooo dsyt kan ..
msuk2 terus g massage dulu dlm 1jam gak la duk dlm tue .
aku pon massage sekali .. sakit woo ..
tp syg org thai tu xreti ckp malay n xfhm malay ..
adehh ... speaking ler jwbnye .. 
pas hbeh je massage terus g kedai teddy bear ,
hehehe inilah masanye :P
aku request nak teddy bear yg bulu len drpd yg len ..
last2 jmpe gak teddy bear tu yg sgt2 comel dn lembut !
masyeh yunk !
pas beli teddy bear aku suh boyfie aku lak shopping .
bab die shopping mmg dasyat sumer mhl2 beb ..
dan sgt cerewet ! hahaha
die beli kasut + sweater jer .. tp rabak poket .. haha
pas tue terus berambus balik umah ..
smpai umah dekt pkul 11.30 mlm gak la .. mknanya kami kuA 12jam ..huhu
ok la pnjg lak enrty aku nih ... kbai :)

Thursday, 6 September 2012

how to wake up ?





haaaa .. ni nak ajor cmne nak bangun awal pagi dgn mudah nye ...
hehe ..... 
1. korang kuatkn bunyi alarm tersebut sekuat2 nye .. hehe
2. letak alarm korang jauh dari katil korang , supaya korang kne bgun
utk tutup alarm tue ..
3. korang set kn jam korang tu lebih awal 10 minit dari waktu sbnr .
4. bg ruang cahaya masuk dlm bilik tue ..
5. beli jam yg bergerak hahaha ( ade ke ? -.-" )
6. suruh ler kawan ataw fmly korang simbah kan air jer .. huhuhu
senang kan ? haa .. pasni xlambat g kelas ataw kerja dh .. huhu
bai bai

ape punyer pragai la -.-"



ehem2 ... betol kan sore rock ni kejap ... huhuhu 
saya ade 1 pantun :)
baca yer ..... " gendang gendut tali kecapi ,
kenyang perut suka hati " hahahaha , saya suka saya suka !
alhamdulillah kenyang dah berkat di belanja oleh boyfie .. hehe
masyeh yunk ! huhu 
td lepas mkn jea , terus g mall kejap nk beli brg , 
lps byr jer terus berambus smpai lupa nak beli pen warna warni 
huaaaaaaaaaaaaaaa .. nyanyok ler !
pastu pegi ler kedai runcit jap beli ayor mineral ,
pusing satu kedai usha2 ape yg patot , tp xde ape yg ptot pn ..
tbe2 boyfie aku ckp yg ader nombor telefon vvip jual kt sini ,
aku pon g ler tgk , ok x d nafikan nombor mmg cun !
tp giler mahal lah kan sampai riban2 -.-'
xtermampu woo ...... hnye mmpu tgk jer la .. hoho
pas byr sumer balik ler ape lagi , xkn nk bertapa kt situ lak kn ..
adeh laa ... now dah ader kat umah .. masuk2 bilik tgk sekeliling .
mak ai lawa nyer bilik -.-"
hahahaha ........... kalau bgi award msti aku dpt neyy ... hihi
aku pon dah semak pale tgk brg aku atas katil 
dengan kuasa vito kerajinan aku neyy , aku kemas ler cikit2 ..
huhu baru bleyy kwen .. cewahh .
skg dh kemas dah :)
bkn ape , td nk cepat sgt kua , so aku pon campak2 kn aje la
perfume bgai kat atas katil , tu yg semak otak tu ...  ( eleyhh padahal -.-" )
haha .. skg boyfie aku tgah main pes ( game bola yer )
bio kan ler die main puas2 sementara aku nk update blog neyy
kang xde idea lak .. huhu ..
ni perot dh kenyang dah , tp mata xngantok .
adui .. skg ni musim aku susah tido lak dah ..
jenuh ler ... tdo lmbt bgun lgi la lmbt .. :D
bgun2 tdo terus lapar .. hehe ... tu la keje aku . ish2 buruk naw pagai ..
xpela org xsehat bese la ... huhu
k,la xnk merapu dh .. bye2 n gud nyte


rabun ekh ?



fufufufufu ~ sakit perot la plak ... adehh 
cool cool .. heeeeeee ..
aku sbnrnye nak tawu ape yg kekasih hati aku pikir bila die tgk aku .?
huuuuuuuu ... aku taw die akan tgk blog aku nih ,
so sementara aku rajen ni bia aku tulis kat sini .. hehe
aku teringin sgt nk taw aper yg bermain lam fkiran die skrg...
huhuhu ... kalaw la aku bole tgk otak die ader tulis ape kn senang .
hihi ... mula dh merapu -.-"
sbb aku rasa pemikiran aku nk kdg2 cm org tua jerk !
dn kdg2 smpai diri aku pn jadik tua ..
nk taw nper aku ckp cmtu ?
sbb nye asal aku kua jer ngn boyfie aku neh ,
msti org kata adek beradik ker ? ataw dorg tnyer aku tu adek ke bf ?
kebanyakkan nyer sumer nk kata aku ni nmpk tua !
heyy ~! korang buta ekh ?  sikit punyer cun aku nih leyy kata tua ! (izinkan aku perasan)
huhuhu ... myb dorg jeles kot aku dpt bf comey ! hahahaha ( zaki ! sila jgn kembg )
geram gile biler org ckp aku ni akak bf aku senirik . cisss
xguna betol . pdhal kami samer umo , xder beze ok mkcik2 nenek2 sekalian !
arghhh .. kang kua gak kuasa vito aku kt depa kang .. huh !
saya xmo kwn ngn mkcik2 dn nenek tua tu ! (pdhl dorg mude)
hahaha do i care ?! :P
mereka tue sumer alien dr planet marith kot ~! grrrrrrr
ok la bye2 

:: len kali nk bawak cabai lam beg , bila ader yg ckp aku akak 
aku sumbat cabai tu lam mulut die ! huh ::


you are my only one :')




" sometimes the best memories are sad , because
you know they will never happen again ! "

betol kn kata2 tue :)
kdg2 kita nangis sbb ingat kenangan yg lalu ,
xkesah la sama ade dgn fmly ataw dgn bf or gf korang .
kenangan yg penuh ngn seribu makna ,
yg kita xnk lupakan , yang xkn pnah bole ulang balik ..
sedih right ? bila ingat2 balik ase nak je patah balik semua tu 
tp xbole ! sbb masa tue sentiasa berlalu dan xkn penah berulang .
mcm aku , aku just nk yg terbaik utk hidup aku 
sbb aku xnk sedih sbb knangan yg lalu ,
kenangan wktu susah , kenangan wktu suka dan duka .


aku dh berjanji dgn boyfie aku yg aku xkn sia2 kn die lg ,
dan aku hrp aku dpt bhagiakn die ..
you are my only one !
:: salam ::

Wednesday, 5 September 2012

saya sayang awak !


kasut ni cantek sungguh ! oh tidak , gila kasut aku suda mali -.-"
huhuu ni cerita bukan cerita kasut tp cerita cinta ~!
sesaper yg agak2 xnk bacer sila la masuk sini sambil pejam mata ekh .
kang ade lak yg muntah kat sini pas baca entry aku nih :P
haha .. td boyfie aku ajak pi mkn sbb kami dua dah berkeroncong 
perot dah tahan lapar .. huhuhu .. bese la org kuat mkn la katakn ..
kami pon kua cm bese .. hehe , wlaupon hujan tp still kua lagi 
ala bak kata boyfie aku " kita bukan nek moto , kita nek kete xkene la hujan "
cm tu la ayt die lbh kurang ... hehe
aku kunfius gak ler masa die bawak aku nk p mkn kt mana ,
huhu aku dh jnji kt die yg aku nk pkir nk mkn kt mna ptg td ,
tbe2 aku terlupa lak ... hahaha cover ler cikit bg alasan  die bt sku lupa ..
wakaka ! maaf yer b :D
bila smpai jer tmpt yg nak dituju , aku tgk upenye 
die bwk aku pi mkn kfc .. huhuhu
ok , cuaca sgt sejuk ! dan dlm kfc tu 10x ganda sejuk nye ..
mengeletar aku mkn .. mkn laju2 nk kua cpt2 dri situ ..
huhuhu ... sembg2 jap hal peribadi .... hahaha 
pastu blah .. hahaha then die tnye nk g mne aku xtw nk g mner ,
aleh2 die ajak g karaoke . aku pon ok ajelaH huhuhuhu
ngah pilih2 lagu tbe2 cri lgu yg aku khas special utk die xde lak ! ciss ~!
punah harapan ku -.-"
terpaksa nyanyi lagu len ...... huaaaaaaaaa ..
bila sampai part last nak pilih lagu tbe2 nampak kategori indonesia lak !
alamak ! knp la aku xterpkir kumpulan tu dr indonesia ! 
arghhhh .. tension ... aku amek lgu tu tok nyanyi kt die ..
tkot wooo nyanyi lgu tuh sbb ton rendah ! hahahaha cmtu lak dh ..
aku nih pyh ton rendah2 nih ,.. punah sekali lg !
adui ..... maap yer b sekali lg :)
pas abes jer kami terus berambus balik rumah masing2 ....
tu sajer aktiviti mlm ni .. huhuhu
tp sgt syok wooo rini tgk muke die !
b ! masyeh aw utk segalanya :))
cyg pon rindu b sgt2 taw ! heeeeeeeeeee
love u more .. bai bai 

dia untuk aku :)



dah lumrah lelaki di cipta kn untk perempuan , dan perempuan d ciptakan utk lelaki ,
xkisah la di mana2 sekali pon lumrah nye begitu .
d sbbkn aku terlalu rajen sgt2 hri ni , aku update lagi entry kedua utk hari ni.
huhu ... aku ade terbaca satu blog ni , kesian pown ade dgn die ,
sbb skg ni die berjauhan dgn bf die , dulu asyik gaduh jer .
xpe beb bila jauh tu lbh ok dari dekat , biar jadi rindu 
jgn jadi gaduh .. aku percaya one day korang akan bhagia giler dgn 
kesabaran yg ko ade skrg :))


ok2 , dah aku tak mo citer sal org lain , aku nk citer sal citer aku plak ..
hehe ... pejam celik pejam celik dh 5 tahun aku dgn die couple .
sungguh xcyer kn ... hihihi tula org kata sabar itu separuh drpd iman :)
sebuah perhubungan tu xlari dari pergaduhan , salah fhm dn sbgainyer ,
tp kiter kdg2 kne bertolak ansur & mengalah , wlau pon kite sememangnye 
seorang yg sgt ego ... buang ketepi jea ego tuh ... 
aku pon xnafi kn aku mmg seorg yg sgt ego ..
but kdg2 simpan jela ego tu , buat pekasam jea .. huhuhu
ego ni pemusnah segala nye taw ....
so jom ramai2 buang ego jom demi kebahagiaan kite semua :)
lelaki yg baik utk perempuan yg baik ,
percayalah yg jodoh itu ada !
kalo bf korang tue ngade2 nk g tgk pmpuan len korang flying kick jer 
bg die sedar sikit hahahaha
mmg la lelaki bole kawen 4 tp kalo 1 pon hancus buat ape kn ..
huhuhu .. ni lau boyfie aku baca ni kompem pat belas kali kene sekeh ni :P
maap yer boss ! sajer membebel kat sini isi masa lapang ..
hehehehehe .. ok la tu jer bai bai  :)

Tuesday, 4 September 2012

entry sejuk :D



alhamdulillah kenyang , biler perot dh knyang hati pon sonok nk update 
blog neyy .. hihihiihi alasan semata-mata ! cheit !
korang dh mkn  ? yg blom mkn tu sila2 la pergi mkn yer kang 
masuk angin lak perot kome , den xper dh kenyang ..
berbalik pd tajuk , nk taw nper aku buat entry sejuk ?
sbb nyer hri ni cuaca hujan jer .. hihihi
penat jerk basuh baju , gigih aku bgun awl pgi aw semata2 nk bsuh bju :P
xpela bia jer lama2 kering ler . hihihihi
skg ni blog aku still xde follower lgi .... huuuuuuuuuu
sadis kn ? dekat sebulan woo aku bt blog ni still xde follower T_T
xde saper ke yg sudi follow den ? huaaaaaaaa
xpe2 nnt lama2 ade ler kot ...
tu ler gatal2 sgt g padam blog lama kan xde saper nk follow dh ... huhuhu
aku pdm pon bersbb .. huhuhu
xcelly aku tgah runsing skg nih . sbb nyer lappy aku buad hal dekat 5 month 
huuuuuuuu .. rindu dh kt lappy uh , 
xbawak2 ag die g hospital ! hahaha
xder masa dan xder duit ! kos pembedahan mhl sgt ... huhuh
xper2 hujung bln ni kiter g bedah aek ! heeeeeee
ok la , nnt aku update lgi keh ..
bye2 

anak buah baru !




punyer la berabad aku tunggu nak update entry baru , jenuh giler 
sbbnye blog aku nih buat hal pulak dah .. haish  babap satgi baru taw .. hahaha
hari ni aku nak update pasal anak buah baru ! hahaha ...
pada 22 ogos 2012 baby nurul liyana telah dilahirkan , heeee
dan termaktub la jadi rakyat perak ! huhu ade ke ayt cm tu ? adeh 
so bermakna aku bertambah la anak buah , ayh aku plak bertambah ler cucu plak ...
hahaha ... makin pening la bapak aku ngn kerenah cucu ll die nnt .. hahaha
2 pompuan 1 laki .. hehehehe ... ~! kecik ll dah jadi kegilaan gadis ll
aduhai .. jenuh ler besor nnt .. huhuhuhuh
now baby yana aku xberani nk pegang .. huhuk , kecik sgt tkot den ..
xpe ll nnt yana dah dah 3 bulan mak su dokong yana ekh ..
hehehee ... teruk nye maksu ko ni .. hahahaha
redha yea yana .. huhuk , yg penting yana jgn selalu nges taw 
kang maksu gigit bru taw .. hahaha bising sgt mulut yer tu .. huhu


ok ll , bab lain plak .. hahaha xcelly aku pelik benor ni
sbb npe la group **** tersebut xapp aku ekh ?
buwuk sgt ke blog aku ? adui .... aku just nak share something jer ..
bkn nak cari gaduh pon ... xpela g add group len jela :(
sedih ! ok bai :)

Sunday, 2 September 2012

cinta kita


aku cuba untuk ungkap tabir ini 
kisah antara engkau dan aku selama ini 
cinta kamu yg telah aku gengam erat
cinta kamu telah merasuk jantung aku 
membuatkn aku gila kan kamu ,
asmara menyatukan kita yg membuatkn 
aku ingat kepada kamu 
sejujurnya aku tak bisa hidup tanpa kamu 
aku gila !
xkan aku sia sia kn kamu lagi ......
aku merasa kehilangan pabila engkau pergi 
gelora menikam diriku 
seandainya kamu boleh mengulang kembali
kisah kita 
aku percaya 
aku xakan pernah lukakan kamu !

:')